Als werkgever zijn er verschillende redenen om medewerkers te voorzien van een E-bike.

Fietsen levert gewoon heel veel op. Dit is op het gebied van vitaliteit en daardoor minder ziekteverzuim, maar ook op het gebied van verlaging van parkeerdruk en CO2 uitstoot. Er zijn gelukkig meerdere manieren om fietsen fiscaal aantrekkelijk  te promoten.

Volgens de Fietsersbond levert een fietsende medewerker gemiddeld bijna € 1500 op. Daarnaast bespaart de gemiddelde fietser ruim 400 kg CO2 per jaar!

Naast de mogelijkheid om € 0,19 per kilometer onbelast te vergoeden is het mogelijk om de Werkkostenregeling (WKR) in te zetten voor uw fietsende medeweker. Door middel van de werkkostenregeling mag u tot 1,2% van je totale fiscale loonsom per jaar onbelast vergoeden aan de medewerker. Het is wel belangrijk om te kijken welke ruimte er nog is binnen de WKR.

Stel een medewerker verdient € 36.000 bruto per jaar dan mag u als werkgever maximaal € 432 onbelast vergoeden. Dat is omgerekend € 36 per maand. Het is bij ons al mogelijk om een e-bike te leasen vanaf € 29 per maand. Daarbij is het belangrijk dat het complete WKR bedrag ten laste komt van het jaar waarin de fiets gaat rijden.

Het zakelijk inzetten van een persoonlijke leasefiets (vergelijkbaar aan de leaseauto) is op dit moment, door bijtelling, fiscaal nog niet aantrekkelijk. Om uw medewerkers te voorzien van een fiets voor zakelijke ritten kunnen wij u van een E-bike pool voorzien. Deze pool is vrij inzetbaar door u aan uw medewerkers. Wij kunnen uw E-bike pool zelfs voorzien van een reserveringssysteem en stalling. Daarmee nemen wij u alles uit handen en kunt u onbezorgd aandacht geven aan uw organisatie en uw klanten.

Ik ben werknemer

Waarom fietsen promoten?

  • Fittere medewerkers
  • Minder ziekteverzuim
  • Verlaging CO2 uitstoot
  • Fiscaal aantrekkelijk
  • Verlaging parkeerdruk
  • Verlaging filedruk

Fietsbeleid

Onderzoek door CROW-Fietsberaad

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de impact van het fietsgebruik op onze maatschappij.

CROW-Fietsberaad is het kenniscentrum voor fietsbeleid van de Nederlandse overheden. De doelstelling van CROW-Fietsberaad is de ontwikkeling, verspreiding en uitwisseling van praktijkgerichte kennis voor fietsbeleid. Uitgangspunt is de kennisbehoefte van medewerkers, bestuurders en volksvertegenwoordigers van overheden.

Via deze link zijn een groot aantal onderzoeken te bekijken. Bekijk ook eens de gerelateerde artikelen.